dimecres, 20 de juny del 2007

Sentit homenatge a tres dels germans Albó.

Emotiva memoria de la Montse, la Roser i l’Oriol Albó
a Gallifa.


L’Aplec que anualment es fa al santuari de l’Ecologia de Gallifa, va retre un sentit homenatge a tres dels germans Albó: la Montse, l’Oriol i la Roser.
Per a tots nosaltres el testimoni i la feina de la Montserrat Albó en aquells primers anys ,ben difícils, d’Agermanament, és una cita obligada. A Gallifa la seva companya de tants anys, la Montse Aguilar, en va fer una sentida i acurada descripció als molts oients que s’havien aplegat a l’esplanada de l’amfiteatre. L’Ignasi Pujades va completar l’evocació de la Montse amb el record d’una llarga conversa-comiat entre ells dos a Mexic. De l’Oriol ens en va parlar en Jaume Borràs, amic i companys aquí i al Cemerun. Les seves paraules, ajustades i ponderades varen deixar constància del mestratge i del treball de l’Oriol. De la Roser ens en va parlar la seva cosina , la Imma Albó. Ens va fer conèixer aquella Roser compromesa amb els treballadors i la gent més desvalguda. Algú del Xino-Xano es va sumar a l’homenatge. En Rodri,. que ho presentava, va deixar anar alguna que altres anécdota emotiva. Mn.Dalmau, rector de Gallifa, va explicar que a la capella románica del castell-santuari, s’hi instal.laran uns alabastres, a manera de vitralls, amb els noms de la Montserrat,l’Oriol i la Roser Albó. Va dir que, com es feia abans, els noms dels “sants” han de figurar a l’església. I així com abans s’escenificaven noms i miracles dels sants en pintures i vitralls, Gallifa vol que a la seva església hi figurin els noms de la Montse, l’Oriol i la Roser. Aixì és farà, doncs a Gallifa,va concloure.

1 comentari:

Glòria Sanz ha dit...

Vaig conèixer la Roser durant els anys que feia classes a la presó de dones i vam compartir molt bones estones. Després, vaig tenir la sort de poder-me'n acomiadar. És una de les persones que ha deixat empremta en la meva vida. No l'oblidaré mai.