dijous, 18 de setembre del 2008

FESTA SOLIDÀRIA



Llegir més...

desobediència civil

Amics i amigues, companyes i companys
Sóc l'Enric, creador i redactor del butlletí
cat@moviments.cat. Aquesta setmana no hi ha el butlletí habitual, perquè és una data assenyalada.La propera setmana me'n tornaré a encarregar des d'alla on estigui, intentant tornar als dilluns com a l'inici.
Avui, 17 de setembre, faig pública l'acció de desobediència civil a la banca que portava més de 2 anys duent a terme.
Potser a hores d'ara ja ho sabeu, perquè la noticia ha sorprés a la premsa, i no hi hagut fins ara els filtres que ens trobem en d'altres ocasions.
He expropiat 492.000 euros a 39 entitats bancàries a través de 68 operacions de crèdits. Incloent interessos de demora, la xifra actual del deute és de més de 500.000 euros que no pagaré.
Ha estat una acció individual d'insubmissió a la banca que he realitzat premeditadament per denunciar el sistema bancari i per destinar els diners a iniciatives que alertin de la crisi sistèmica que estem començant a viure, i que tractin de construir una alternativa de societat.
Es tracta d'una acció aliena a cap tipus de violència, que reivindico com una nova forma de desobediència civil, a l'alçada dels temps que corren. Quan el fiinançament al consum i l'especulació són dominants a la nostra societat, què millor que “robar” als que ens roben i repartir els diners entre els grups que ho denuncien i construeixen alternatives?
Podeu trobar tota la informació detallada d'aquesta acció a:
http://polaris.moviments.net:8000/ca/he-robat-492000-euros-als-que-mes-ens-roben-denunciar-los-i-construir-alternatives-de-societat
Llegir més...

QUI DEU A QUI

Ja s'apropa la setmana del 13 al 19 d'octubre, setmana que es va decidir al Forum Social de Nairobi, de 2007, que estaria dedicada a la lluita contre el deute extern del països del Sud. Per tant, hem començat a organitzar la Segona Setmana d'Acció Global contra el Deute i les Institucions Financeres Internationals (IFI's) que té per objectiu denunciar la il·legitimitat del deute extern i molt especialment, aquest any, donar a conèixer les seves repercussions als pobles d'Àfrica.Per a acomplir amb aquest objectiu s'estàn preparant tot un seguit d'activitas que inclouen xerrades/debats, videos documentals, perfomances i teatre.Però per a que la setmana tingui éxit necessitem de la vostra col·laboració personal i també econòmica.

/"La deuda en su forma actual es una reconquista de Africa sabiamente organizada, para que su crecimiento y desarrollo respondan a unos niveles, a unas normas que nos son totalmente extrañas. De manera que cada uno de nosotros se convierta en un esclavo financiero, es decir, simplemente un esclavo de quienes han tenido la oportunidad, la astucia, la trapacería de invertir sus fondos en nuestros países obligándonos a reemborsarles."

/*Discurso de Thomas Sankara, presidente de Burkina Faso, en una reunión de la Organización de la Unidad Africana realizada en Addis Adeba (Etiopía) en 1986. El 15 de septiembre de 1987, Thomas Sankara fue asesinado.*

Dooley jën ndox - La força del peix és l'aigua
Proverbi senegalés
Llegir més...