divendres, 17 d’abril del 2009

Deu oportunitats de pau per a aquest 2009

Les iniciatives de pau a Colòmbia, Xipre i Burundi, la rehabilitació postbèl·lica al Nepal, el codi de conducta vinculant sobre comerç d'armes de la UE… són algunes de les oportunitats de pau que destaca l'Escola de Cultura de Pau.

Redacció (16/04/2009)
L’1 de gener del 2009 va començar un nou any amb 30 conflictes armats oberts en tot el món, la majoria d'ells a Àsia i l’Àfrica. L'any es va iniciar amb “reptes complexos i de necessitat de compromisos polítics efectes, però també d'oportunitats reals”.

Qui explica això és l'Escola de Cultura de Pau, que acaba de publicar el seu anuari Alerta 2009! Informe sobre conflictes, drets humans i construcció de pau i el seu Anuari 2009 de processos de pau..

El document analitza una trentena de conflictes armats, 80 situacions de tensió sociopolítica i 36 crisis humanitària que van tenir lloc l'any passat, però també es fixa en les iniciatives de pau.

En concret, l'Escola de Cultura de Pau destaca deu contextos en els quals, en aquest 2009, poden donar-se passos claus cap a la pau. La iniciativa de pau a Colòmbia, els processos de pau a Xipre, Burundi i la República Centreafricana, el procés de construcció postbèl·lica al Nepal i l'acostament internacional cap a Síria són algunes de les oportunitats de pau.

També destaca la implementació del Codi de Conducta vinculant de la Unió Europea sobre comerç d'armes, l'anunci del tancament de Guantánamo, el compromís internacional per a la reducció de la violència armada i la resolució 1820 del Consell de Seguretat de l'ONU sobre violència sexual, indica l'informe.

Què PuC fEr jO?

Difon la idea. T’ha semblat interessant aquesta informació? Ens ajudes a difondre-la? Pots enviar-la a algú, reproduir-la al teu blog o web (citant-nos i enllaçant-nos, si us plau) o menear-nos. Difondre una bona idea per construir un món millor és ja una passa per aconseguir-lo!

Busca al nostre directori entitats que treballin temes de cooperació internacional a la teva província i posa’t en contacte amb elles per participar. També pots buscar ofertes de voluntariat relacionades amb aquest tema a HacesFalta.org

Consulta altres notícies sobre pau i conflictes publicades a CanalSolidari.org. Si vols trobar notícies sobre altres temes i ONG concretes, t’animem a utilitzar el nostre cercador de notícies.

I si no vols perdre’t cap d’aquestes informacions... subscriu-te al nostre butlletí setmanal i el rebràs cada dimarts al teu correu electrònic. També pots subscriure’t via rss.


CanalSolidari.org 2009

Llegir més...