dilluns, 19 d’octubre del 2009

Una ONG lleva a Gambia plantas de artemisa para combatir la malaria

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20091012/53802115714/una-ong-lleva-a-gambia-plantas-de-artemisa-para-combatir-la-malaria.html

http://www.africastopmalaria.org
Llegir més...

VISITA DES DEL CAMERUN


Ahir al vespre, va arribar a Barcelona en Bayiha Bayiha, el responsable dels projectes agrònoms d’ASAFRO-CAMEROUN. La seva estada amb nosaltres serà de tres setmanes, en les quals coneixerà de ben a prop Agermanament i treballarà de manera conjunta amb l’Oficina Tècnica de l’entitat, per tal de millorar la coordinació i comunicació entre ASAFRO i Agermanament. A més, durant la seva estada a Catalunya i en representació de la contrapart, participarà als actes de l’entitat que tinguin lloc durant aquests dies, com per exemple la Boletada anual d’Agermanament; i a aquells en què Agermanament prengui part, com per exemple els de la 3ª Setmana del Deute, que des del 15 al 18 d’octubre té lloc a Barcelona. “Considero que és molt positiva l’arribada d’en Bayiha”, comenta l’Arantxa Gonzàlez Barón, “perquè és important que, des del Camerun, se sàpiga quina feina fem i quines necessitats tenim, de cara a millorar la feina conjunta de les dues entitats, així com el coneixement mutu entre ambdues”. “Cal que des d’ASAFRO es tingui una visió real de qui som, què fem i cap a on anem”, afegeix la Tècnica en Projectes d’Agermanament.

En Bayiha va tenir problemes per arribar a Barcelona. Quan el seu vol va aterrar a l’aeroport Charles de Gaulle a París, la policia francesa el va retenir, impedint-li la continuació del viatge fins a la seva destinació. “Quan havia de passar la duana, la policia em va demanar la carta d’invitació de l’organització que em rebia”, comenta en Bayiha, “però jo duia únicament un visat”. La policia francesa va dir-li que aquest no era suficient i que calia mostrar suficients diners per poder viure al país d’acollida. “Com el meu destí era Barcelona, el mínim eren 300 euros” afegeix. “No duia més que 140 euros a sobre. Per aquesta raó em van retenir per repatriar-me”, conclou. Va ser llavors quan es va posar en contacte amb Agermanament, que li va facilitar la documentació que li calia, però les autoritats franceses “no van ni mirar-se-la”, comenta en Bayiha. Al veure que no es resolia el problema, va telefonar al Camerun per a que, des d’allà, es posessin en contacte amb els seus familiars francesos i fossin ells qui parlessin amb la policia i arreglessin la situació. “No va ser fins després d’aquesta conversa que la policia em va deixar marxar i reprendre el meu viatge”, assegura el camerunès.

Amb dos dies de retard, en Bayiha ha arribat a Barcelona, cansat però il•lusionat amb la feina que, durant aquesta segona quinzena d’octubre, durà a terme a Agermanament.
Llegir més...