dimarts, 23 d’octubre del 2007

La mostra d’entitats que s’ha fet a Lloret de Mar


El diumenge 21 Agermanament ha participat en la mostra d’entitats que s’ha fet a Lloret de Mar en motiu de la setmana solidaria de la vila. Es va fer com cada any a la plaça de l’església i les diferents entitats de Lloret que treballen en temes de solidaritat i cooperació internacional van tenir un espai per donar-se a conèixer a la resta de vilatans. Va ser un dia de festa i el temps va acompanyar amb un sol esplèndid, tot i així a l’ombra feia fresca. Vam poder cobrir tot el dia gràcies al suport de diferents membres d’Agermanament i amics que vam anar fent torns. La nostra paradeta la vam ambientar amb roba africana, fotos de l’escola de sords IMSHA i un parell d’expositors, a més vam aprofitar per vendre peces de roba que en Richard va portar del Camerun (feta pel taller tèxtil amb qui estem col·laborant). Cal dir que ja fa temps que Agermanament participa activament en el consell de solidaritat de Lloret, amb la presència de la Pilar Fidalgo, i ja fa uns anys que l’ajuntament subvenciona part del projecte de l’escola de sords IMSHA, d’Eseka al Camerun. De fet aquest projecte tira endavant gràcies a la Maria, la Rosa i la Pilar, que s’ocupen de buscar finançament per les demandes que en Salomon, director de l’escola, ens fa arribar cada any.
Així doncs, ànims a aquestes tres grans amigues, i ... Bon treball

Llegir més...

Dijous 25 d'octubre Riscos naturals i cooperació: Experiències a l'Amèrica llatina


Riscos naturals i cooperació: Experiències a l'Amèrica llatina
a càrrec de Glòria Furdada, professora de geologia de la UB

Riscos naturals que existeixen i de com es poden tractar.El risc major inclou: el risc natural,el risc tecnològic (industrials, nuclears) i el risc lligat al transport col·lectiu (persones, matèries perilloses) .Es tractarà del risc natural: que podia ser de baixa freqüència (catàstrofes que passen poques vegades) i d’enorme gravetat (grans cataclismes).La forma de presentar-se podia ser de: incident, accident, accident greu, accident molt greu, catàstrofe ( si hi ha de 100 a 900 morts) i gran catàstrofe ( si hi ha més de 1000 morts).La classificació feta per les Nacions Unides dels diferents tipus de catàstrofes que es produeixen al món són: sequera i fam, terratrèmols, inundacions. Aquests desastres poden causar un impacte a la població depenen de les estratègies que hi hagi en el país que passin. Pot haver-hi desastres però no afectats.Una cosa és com és el fenomen, i l’altre la capacitat de resposta que té la població, és a dir depèn si el país és desenvolupat i les respostes que pot oferir.La mitigació és on entren a treballar els geòlegs ja que estudien la planificació territorial i saben el que cal fer. La millor estratègia és la predicció que fan els geòlegs ja que coneixen els riscos i realitzen uns mapes per saber com utilitzar racionalment el territori.Segon Koffi Annan: Les catàstrofes naturals poden ser no tant naturals. El que s’ha de fer ja ho sabem. Només falta canviar la voluntat política.

Salutacions,

Llorenç Martos - Centre d'Estudis Joan Bardina

Llegir més...

Noves 23 octubre 2007 al Camerun


Hola a tots, us escric desde infolingue, son les nou del mati i vaig amb el Fidele cami de Ngovayang. Potser m'hi quedqre fins dema.El Jaume i l'Antoni estan a Boumnyebel (aixi?) acabant de preparar la reunio d'aquest mati.Dissabte varem assistir als funerals de M Ndoung. Hi havia mes de mil persones i ens va ploure; tots els representants d'ASAFRO guarnits amb uns foulards blancs i verds, varem estar davant de tot. Hi havia la ministra d'afers socials. Els representants de l'ambaixada no van arribar. El Charles Koo i el Jaume van fer molt be els seus parlaments (tindreu mes endavant una explicacio mes detallada).Ahir, les trobades al despatx d'ASAFRO on ja esta installada la web cam, l'escola del Domenech, dinar amb l'ex alcalde de Bot Makak.....A les tardes plou i fa molta xafogor. He donat al Jean Baptiste els usbs.... i ara mateix hi ha molta gent treballant als ordinadors.Records per tots

Jaume, Antoni i Montserrat

Llegir més...