dijous, 1 de gener del 2009

EL VICEPRESIDENT DEL GOVERN NO ES COMPROMET AMB EL 0,7

Representants de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament -FCONGD- es reuneixen amb el vicepresident del Govern per exigir el compliment del 0,7

Barcelona, 24 de desembre de 2008.- Fruit de la concentració-acció al Parlament el passat 16 de desembre, el vicepresident del Govern Josep-Lluís Carod-Rovira i el director general de Cooperació, David Minoves, van rebre ahir dimarts, 23 de desembre, una representació de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament -FCONGD- al Palau de la Generalitat. La FCONGD va aprofitar per reiterar la necessitat que la cooperació al desenvolupament sigui una prioritat irrenunciable del Govern, i per manifestar el malestar del sector per la davallada de la partida per a cooperació al Pressupost 2009, aprovat recentment al Parlament. Aquest nou incompliment allunya de forma clara el compromís del Govern d’arribar al percentatge simbòlic del 0,7 el 2010 tal com estableix la Llei catalana de cooperació al desenvolupament.

La greu retallada dels ingressos de la Generalitat el 2007 i el 2008 és un dels arguments que utilitza el vicepresident del Govern per justificar aquest nou incompliment, si bé la Federació ha denunciat en comunicats anteriors l’increment que sí han obtingut altres partides pressupostàries.

Carod-Rovira ha apuntat també que la situació actual fa impossible realitzar cap previsió sobre com i quan es pot arribar a assolir el compromís del 0,7, atesa la incertesa sobre el comportament dels ingressos el 2009 i sobre els efectes del possible acord sobre el finançament de la Generalitat (que confia que es produirà aviat) amb el Govern de l'estat.

Finalment, el vicepresident s’ha compromès, un cop es clarifiqui l’escenari pressupostari, a estudiar com i quan es pot assolir el compromís del 0,7, tot i reiterar que la cooperació, malgrat ser important, no ho és tant com altres exigències pressupostàries irrenunciables.

La Federació li va reiterar que altres partides no s'han reduït al mateix nivell que la de cooperació, que seguirem exigint aquest compromís, i que un cop hi hagi més disponibilitat financera es tingui en compte que la cooperació ha de ser també una prioritat irrenunciable en tant que política social relativa als països del Sud, sobre els quals tenim una responsabilitat moral.

Més informació: Premsa FCONGD, tel. 93 442 28 35 / 659 55 73 16.
Sílvia Galià
Comunicació i Premsa


Llegir més...