dilluns, 6 d’octubre del 2008

Participa a la Setmana de la Campanya (17-24 d'octubre de 2008)

"Per a garantir el finançament per al desenvolupament i els ODM...Per eradicar la pobresa...Per abolir el deute usurer...
... Reformem les institucions internacionals...implementem la CTT. És el moment"
Benvolguts / Benvolgudes,
Amb aquesta carta volem agrair el vostre interès i suport a la Campanya Mundial per a una profunda Reforma del Sistema d'Institucions Internacionals, i alhora us tornem a convidar, com l'any passat, a participar en: la Setmana de la Campanya, per fer un salt significatiu en el nombre d'adhesions individuals.
Sabeu, i sabem, que aquesta Campanya és un repte a mig i llarg termini i que, de vegades, es poden difuminar els esforços i els missatges. Per això creiem que és interessant tenir un moment d'especial intensitat, un moment fort de la Campanya, uns dies concrets en els que, totes les organitzacions involucrades puguem treballar conjuntament en la seva extensió.
La proposta: cada organització recull 50 signatures per a la CampanyaUs proposem que entre el 17 i el 24 d'octubre d'enguany la vostra organització reculli 50 adhesions individuals a la Campanya.
Podeu observar que el lema de la Setmana ha canviat una mica. Això és perquè, enguany, la Campanya s'ha centrat molt en el seguiment del procés de preparació de la Conferència de Revisió del Consens de Monterrey sobre Finançament per al Desenvolupament que es farà a Doha (Qatar) el proper mes de desembre.
En aquest marc, fem una proposta molt concreta: "CTT for FfD". Aquestes són les sigles en anglès de "Currency Transaction Tax for Financing for Development", "Impost sobre les Transaccions de Divises per al Finançament del Desenvolupament". La proposta fa referència a l'aplicació d'un impost minúscul (de l'ordre del 0,005%) als moviments internacionals de divises. Donada la quantitat ingent de diners que es mou en els intercanvis de divises, l'aplicació d'aquest impost permetria recaptar una quantitat de recursos per al desenvolupament molt significativa.
Concretament, proposem que la reunió de Doha acabi creant un Impost Global sobre les Transaccions de Divises (CTT for FfD) que esdevingui una font addicional, predictible, estable i sostenible de Finançament per al Desenvolupament, la recaptació de la qual es destini a fons multilaterals de Nacions Unides, perquè s'utilitzi, inicialment, per assolir els ODM l'any 2015. Per a més informació sobre la CTT visiteu el web
www.cttforffd.net.
Proposem, en definitiva, que el finançament per al desenvolupament es basi també, a part de l'ajuda oficial (que per suposat, ha d'assolir ja, sense més dilacions, el 0,7% del PIB dels països rics i poderosos), en una imprescindible i justa redistribució de la riquesa econòmica generada al món.
Aquesta redistribució només la pot garantir un sistema d'organitzacions internacionals reformat que, com diem sempre en el context de la "CAMPANYA MUNDIAL PER A UNA PROFUNDA REFORMA DEL SISTEMA D'INSTITUCIONS INTERNACIONALS", ha d'evolucionar cap a un nou sistema de Governabilitat Democràtica Mundial capaç, entre altres coses, de dotar-se d'aquests impostos globals i de gestionar-los.
Un moment compartitA més, com sabeu, aquesta proposta també ens permet fer sinèrgia amb altres propostes a les quals està vinculada la Campanya. Per això, us convidem a participar a les activitats de la Crida Global per a l'Acció contra la Pobresa (GCAP), especialment durant el dia 17 d'octubre (per a més informació sobre GCAP visiteu
www.whiteband.org), així com a les activitats de la Setmana d'Acció Global contra el Deute que tindrà lloc del 14 al 21 (per a més informació sobre aquesta setmana de mobilització contra el deute visiteu www.debtweek.org).
La conclusió: Per tot això us convidem, doncs, a recollir 50 signatures d'adhesió entre el 17 i el 24 d'octubre i a aportar així la vostra insubstituïble col·laboració per fer créixer la Campanya, en sinèrgia amb les altres dinàmiques de mobilització convocades, i naturalment amb les vostres pròpies activitats.
Esperem que la proposta us sembli interessant i que, com en altres ocasions, puguem comptar amb la vostra col·laboració.

Una salutació,Josep Xercavins i VallsCoordinador del Secretariat de la Campanya Mundial i del Fòrum UBUNTU

ALGUNES PREGUNTES:
Per què organitzem la Setmana de la Campanya?
Per a sentir-nos part de la xarxa de més de 2100 organitzacions i més de 41.000 persones d'arreu del món que li donen suport,
Per a donar-li una empenta i permetre que el suport a la Campanya augmenti significativament en forma d'adhesions, i
Per a que la Campanya -els seus objectius- sigui molt més coneguda arreu del món.
Per què aquestes dates?
El mes d'octubre és un temps d'activitat generalitzada i això permet que totes les organitzacions es puguin involucrar en aquest projecte amb facilitat, adaptant-lo a les seves pròpies dinàmiques. Els dies estan triats pel seu significat vinculat a la Campanya:
el 17 d'octubre és el Dia Internacional per a l' Eradicació de la Pobresa, un objectiu que la Campanya (quin objectiu no és un fi en si mateix sinó un mitjà?) sempre ha tingut com a principal prioritat, com a origen, part i conseqüència que és de molts dels problemes que afrontem, i
el 24 d'octubre és el Dia de les Nacions Unides, l'organisme que - enfortit i democratitzat - la Campanya contempla com el centre del futur Sistema d' Institucions Internacionals reformat en profunditat.
Com recollir les adhesions?
Ho fareu com millor considereu però, si voleu, podeu imprimir el formulari adjunt (formulari_org.xls) com a full de recollida de les signatures
Com enviar-nos les adhesions recollides?
Ens aniria molt bé que introduíssiu les dades de les signatures recollides en el formulari adjunt (formulari_ind.xls) i ens l'enviéssiu omplert per correu electrònic a
info@reformcampaign.net.
O bé, ens envieu el formulari imprès en el que heu recollit les signatures per fax al +34 93 413 77 77 o per correu postal a:
Ubuntu Forum
Edifici Nexus II
Jordi Girona, 29
08034 Barcelona
Com recollir signatures a través d'Internet?
·Si voleu convidar altres persones a adherir-se a la Campanya a través d'Internet, poden signar en el lloc web de la Campanya:
http://www.reformcampaign.net/index.php?pg=adhesio&lg=cat