diumenge, 5 d’octubre del 2008

2a setmana d'Acció Global contra el Deute i les IFIs


ÀFRICA A L'AUXILI D'OCCIDENT"

Del 16 al 18 d'octubre de 2008*
Universitat de Barcelona (UB) - Plaça Universitat
Falten ja pocs dies per a que comenci la 2a Setmana del Deute. Responent a la crida dels moviments socials reunits al Fòrum Social Mundial de 2007 a Nairobi, les entitats, campanyes i moviments socials catalans ens hem mobilitzat un cop més per recordar que el greu problema del Deute Extern no s'ha acabat.
Malgrat totes les promeses i plans oferts pels governs creditors i les institucions financeres internacionals (IFIs), el deute continua exacerbant la pobresa i violant els drets humans dels pobles d'Àfrica, Amèrica Llatina, el Carib, Àsia i el Pacífic. És *immoral, abusiu i il·legítim *que el món ric continuï exigint al Sud milers de milions de dòlars anuals en concepte de pagament de "deutes" sorgits de les injustes relacions econòmiques que empobreixen el Sud i enriqueixen el Nord.
Àfrica esdevé el paradigma dels impactes del Deute extern i dels nous escenaris que s'estan creant des del Nord per a seguir amb el model invasiu, espoliador i generador de més pobresa. Un model que no deixa de generar deutes socials i ecològics des de les nostres societats amb els pobles d'Àfrica.
Les migracions, la sobirania alimentària, la sobreexplotació dels recursos naturals i el desenvolupament social, econòmic i cultural de molts pobles africans s'estan veient perjudicats per la persistència de deutes il·legítims, així com per les actuacions i pràctiques d'actors com les empreses transnacionals o els governs del Nord. Entre aquestes actuacions destaquen els nous Tractats de Lliure Comerç que la UE pretén imposar als països africans.

Però a Àfrica també estan sorgint iniciatives i alternatives des dels moviments socials, que s'organitzen i aixequen les seves veus de forma unitària contra les polítiques d'endeutament, contra les imposicions de les IFIs i contra els acords comercials de la UE.

És per tot això que enguany volem centrar la nostra mirada en Àfrica. I és per tots aquests motius que et convidem a aprendre i lluitar amb nosaltres participant a la 2a Setmana d'Accio Global contra el Deute i les IFIs!

PROGRAMA
Universitat de Barcelona, Plaça Universitat

16/10, 18:30 h, Aula Capella (UB):
*"El Saqueig a Àfrica: el deute extern i l'espoliació dels recursos naturals"*
http://www.quiendebeaquien.org/spip.php?article1020

17/10, 18:30 h, Aula Capella (UB):
*"Comerciant amb Àfrica o Àfrica a la venda?"*
http://www.quiendebeaquien.org/spip.php?article1021

18/10, 17:30 h, Aula Magna (UB):
*"Àfrica: quina cooperació? quines resistències?"*
http://www.quiendebeaquien.org/spip.php?article1022

18/10, 20 h, Pati central (UB):
*Concert de Percusió Africana amb Chaqlalà*
http://www.myspace.com/chaqlala
Us hi esperem!

Trítpic:
http://www.quiendebeaquien.org/IMG/pdf_2aSeDeutTriptic.pdf
Cartell: http://www.quiendebeaquien.org/IMG/pdf_2aSeDeutCartell.pdf

Per a més informació sobre la Setmana del Deute a l'Estat espanyol, veure:
http://www.quiendebeaquien.org/spip.php?rubrique81

Més informació:
www.quideuaqui.org
www.debtweek.orgquideuaqui@moviments.net