dilluns, 26 d’octubre del 2009

Barcelona, premi al compromís per al Desenvolupament



La capital catalana obté el segell de Ciutat Compromesa amb els Objectius del Mil•lenni i engega un pla d’acció per a la sensibilització de la ciutadania.

Llegim a Canal Solidario que Barcelona ha estat reconeguda com a “Ciutat Compromesa amb els Objectius de Desenvolupament del Mil•lenni (ODM)”, decisió presa per la Campanya del Mil•lenni de Nacions Unides el passat 16 d’octubre. L’acte va precedir a la manifestació en motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa celebrada a la capital catalana el 18 d’octubre, a la qual Agermanament va participar; i en ell es va fer entrega del segell que identifica a la ciutat amb aquest reconeixement. Ciutats com Milà, Munic i París han rebut aquesta distinció.


La coordinadora de la Campanya del Mil•lenni a l’Estat espanyol, Marina Navarro, va destacar “el bagatge històric de compromís i solidaritat de Barcelona i la seva ciutadania amb els més necessitats”. Barcelona ha estat mereixedora d’aquesta distinció pel liderat de l’Ajuntament en l’àmbit de la sensibilització ciutadana sobre els ODM i la voluntat d’enfortir aquest compromís en el futur. En aquest sentit l’Ajuntament ha signat un conveni de col•laboració amb la Campanya del Mil•lenni, que contempla la implementació d’un pla d’acció per promoure els ODM. Aquest pla contempla diverses actuacions de sensibilització i incidència política amb la finalitat de promoure els ODM a nivell local.

Navarro també va assenyalar que el 2010 serà un any “clau per a l’enfortiment de la veu dels governs locals” i va remarcar el fet que cal que sigui aquesta veu la que exigeixi als governs centrals el compliment dels Objectius en el període 2010-2015.

Web de la Campanya del Mil•lenni
Nota de premsa de l’Ajuntament de Barcelona

Llegir més...

diumenge, 25 d’octubre del 2009

Catalunya aposta per un desenvolupament sostenible a la República del Camerun

a la revista Cooperació.Cat de l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament apareixem en un article titulat “Catalunya aposta per un desenvolupament sostenible a la República del Camerun”.


http://www.gencat.cat/cooperacioexterior/cooperacio/docs/Revista39.pdf
Llegir més...