dimarts, 22 de maig del 2007

Homenatge als germans Montserrat,Roser i Oriol Albó


P R O G R A M A D’ A C T E S

DISSABTE 16 DE JUNY

A les 9 del vespre : Anunci de l’Aplec de l’endemà amb :
Repic de campanes i Música de “l’Odissea de l’Espai”


DIUMENGE, 17 DE JUNY

· A les 10 del matí : Crida a l’APLEC amb campanades solemnes

· A les 11 del matí : Concentració sota la carpa de l’esplanada.
En Rafel Simó, oceanògraf, expert en medi ambient, farà l’ober-
tura de la jornada, amb el tradicional :
“ELOGI DE LA NATURALESA”.

· A continuació el bisbe Mns. Joan Godayol i Mn. Dalmau presidiran la la “Missa sobre el Món” des de la talaia del Santuari. Es cantaran els ls Goigs de l’Ecologia.

Tot seguit la Coral “LO LLIRI”, de l’ Ametlla del Vallès, interpretarà n un recital de cançons populars, dirigits pel mestre Pere Díez.

· Enguany es farà un acte d’homenatge als germans Montserrat,
Roser i Oriol Albó, personatges amb fort relleu dins la
societat catalana. Se’ls dedicarà els nous vitralls d’alabastre de
l’ermita.

I... ho celebrarem amb coca d’en Pere Turón i mistela per a tothom.

· Ballada de sardanes per alegrar la diada de germanor.


Els que vulguin quedar-se a dinar :

Arròs, amanida, postres i cremat : 10 euros

Informació i reserva tiquets dinar : Tl. 93.436.04.08 i 649.94.83.50



EN MOTIU DE L’ AMENAÇA DE LA TERRA...


La Terra és un ésser viu i té un sistema immunològic per autodefensar-se com tots els éssers vius; se’n diu Gaia. El dia que s’adoni que els més degradats elements que la mortifiquen són el grup zoològic humà, les defenses interiors del seu sistema immunològic ens poden perseguir com els seus enemics.

El remei és que estimem la Terra i tot el seu sistema complex biològic de plantes, animals de terra, mar i aire, que són la seva riquesa i tresor. I el més gran tresor es guarda en les persones humanes – és a dir, divines – que estem destinades a l‘ Orient Etern o a l‘última dimensió de viure on Déu habita.

I una manera que hem inventat els responsables del Patronat del Santuari Ecològic és posar en circulació pública un NOU ESPECTACLE DE SO I LLUM sobre l’ecologia. El primer que hi haurà a Catalunya, obert al públic des del divendres 29 de juny i durant tot l‘ estiu al Castell de Gallifa quan es faci fosc.

En aquest espectacle hi haurà en joc tots els elements de la naturalesa, que es manifesten especialment de nit. Nit que no vol dir negre, sinó transparent com una pedra preciosa, que ens obre als horitzons de l‘immens espai. Hi podrem sentir i veure, a traves de les llums de colors, els éssers petits voladors que es passegen de nit amb tranquil·litat a través dels arbres i plantes boscanes, lluny de la llum encegadora del Sol que no ens permet veure la gran dimensió que ens envolta i dins la qual vivim. La Nit Transparent.

Serà una manera de gaudir dels elements més amagats de la naturalesa. Ens farà estimar la nostra Terra i la podrem reviure com una nova primavera que esclata amb tota mena de flors, plantes i animalons de nit, descoberts per les llums de colors de la foscor que cobreix el Santuari Ecològic.

Us n’emportareu un missatge nou que impregnarà tot el vostre esperit. Perquè, en el fons el que compta per a tots - a vegades sense saber-ho – es l‘ Esperit.

No us perdeu aquest Espectacle nou de So i Llum, a la nit del Santuari Ecològic de Gallifa.
Mn. Josep Dalmau



Llegir més...