dimecres, 20 de juny del 2007

Segona trobada d'entitats


Després de varis mesos de treball, el Grup de Joves d'Agermanament, juntament amb la ONG Makary- Blangua, van organitzar la segona trobada d'entitats que treballen amb el Camerun, que es va fer el dissabte 9 de juny. La finalitat de la trobada era intentar crear una Xarxa per tal d'aprofitar els recursos de les diferents entitats tant per a les tasques aquí a Catalunya com les que es duen a terme en la zona comuna d'acció al Sud: Camerun.
En la primera part de la trobada es va fer una feina interactiva on cada entitat va deixar indicat en un mapa de Catalunya la localització de la seva seu a Catalunya. De la mateixa manera, es van indicar els diferents projectes realitzats per cadascuna d'elles en un mapa de Camerun, identificant els projectes segons la seva tipologia (educatius, sanitaris, agrícoles...) i la zona on es desenvolupen.
Seguidament, i després d'una breu introducció del per què de la trobada, es va procedir a realitzar dues ponències per explicar, d'una banda, en què consisteix el treball en Xarxa, i de l'altra, proporcionar un exemple pràctic de treball en Xarxa. En aquesta segona ponència, l'exemple escollit va ser el de Minyons Escoltes i Guies St. Jordi de Catalunya.
Finalment, havent fet una pausa per fer un pica pica i recuperar forces, es va procedir a realitzar un debat entre les entitats assistents, del qual en van sorgir vàries idees per començar a treballar de forma conjunta. Es van proposar tasques que es podien compartir entre diferents entitats segons els seus objectius (enviament de contenidors al Sud, creació d'una base logística a Douala, actuar conjuntament per aconseguir bitllets i enviaments més econòmics...) i també es va acordar d'intentar fer alguna activitat conjunta en xarxa, com a mínim una a l'any. La primera que es va proposar va ser la de fer una festa camerunesa per celebrar el Dia Nacional del Camerun (20 de Maig).
Per tal d'organitzar-nos en xarxa, es va acordar crear un 'blog' de forma que totes les entitats hi puguin accedir internàuticament i anar deixant missatges i propostes d'acció conjuntes. El 'blog' de moment serà gestionat per Agermanament.L'adreça és la següent:
http://xarxacamerun.blogspot.com"