dimarts, 11 de novembre del 2008

15-N: A tu t'han consultat?

La convocatòria de manifestació contra la gestió de la crisi coincidint amb la reunió del G20 segueix expandint-se per la xarxa. Si tu també tens alguna cosa a dir, surt al carrer!

Redacció (10/11/2008)Els dies 15 i 16 de novembre els caps d'estat dels 20 països més poderosos del món es reuneixen per a discutir una reforma del sistema financer mundial, però, “a tu t'han consultat?” La pregunta corre per la xarxa i blocaires i internautes animen a sortir al carrer per a denunciar el caràcter elitista de la reunió i la no participació d'òrgans democràtics com l'assemblea de Nacions Unides. “Els 20 caps d'estat presents, tampoc parlaran en nom de la població dels seus països, ni tan sols d'aquells que en el seu dia els van votar, ja que els acords als que arribin en la cimera no formaven part de cap dels seus programes polítics. Tot i això, a cap d'ells se li haurà passat pel cap de sotmetre les seves propostes a referèndum i ni de lluny a la cimera es parlarà de sotmetre els seus acords a un referèndum de la població d'aquests 20 països ni molt menys, de la població mundial”, explica l'Enric Duran des de Crisi. Davant això, entitats i moviments de la societat civil anuncien mobilitzacions massives per al pròxim dia 15 de novembre. Una coalició de 630 ONG ha emès una declaració que denuncia la cimera pel “seu format i el seu caràcter continuista d'un sistema fracassat" i explicita com hauria de ser un cim mundial per a ser realment democràtica i participativa. La cita a diferents ciutats catalanes és el dia 15 de novembre a les 17:00 hores. A Barcelona, per exemplel la mobilització tindrà lloc a Plaça Catalunya, a Lleida a la Plaça Paeria i a Reus a la plaça del Mercadal. (A la web www.17-s.info pots trobar més informació sobre les mobilitzacions.) A més diferents espais de coordinació dels moviments socials, com vdevivienda, la xarxa pel decreixement, la campanya contra les 65 hores i l'assemblea de moviments socials del fòrum social català s'han unit per ampliar i donar força a les convocatòries del dia 15 de novembre i organitzar una manifestació unitària pel dia 29 de novembre.Part del text que circula a la Xarxa és el següent:
Salvar de la crisi els bancs d'Estats Units ha costat 700.000 milions de dòlars! Cinc vegades més del que va aprovar l'ONU per a aconseguir els Objectius del Mil·lenni. I les ajudes europees són encara més grans. És una vergonya! A l'Estat espanyol el govern li dóna 100.000 milions d'euros als mateixos bancs que estan desnonant a moltes famílies per no poder pagar la hipoteca.Fa mesos milers de persones vam sortir al carrer per un habitatge digne i ja advertíem del perill de la bombolla immobiliària. Ara que ha esclatat, la pagarem nosaltres?Durant anys s'han folrat i ara anuncien acomiadaments, retallades salarials, tancaments d'empreses, “aparcar” el protocol de Kioto, etc. La blogosfera també té previst sumar-se a la convocatòria i tu pots participar. Què Puc Fer Jo?