dimecres, 3 d’octubre del 2007

Passe de fotos del viatge d’aquest estiu de membres d’Agermanament







Després d’un intens viatge carregat d’emocions i situacions noves de les quals tots hem après moltes coses, els 6 integrants de l’expedició 'Camerun - Agost 2007' vam voler compartir part de les nostres vivències amb amics, familiars i coneguts a la seu d'Agermanament.
Els preparatius de la trobada van durar prop d’un mes, un mes en què vàrem poder reviure els nostres dies per aquest país del Sud a través de les múltiples fotos que vam fer, sempre acompanyades del ritme de les músiques que ens van acompanyar durant el viatge.
La selecció de les fotos i decidir com volíem presentar l’acte ens va comportar un cert temps, doncs volíem mostrar massa coses i no volíem avorrir al personal. Finalment, l’estructura de la jornada vam decidir que fos la següent: Mostraríem 3 vídeos de fotos, cadascun d’una temàtica concreta.
Inicialment volíem portar a l’oient al Camerun, acostar-lo a aquesta terra, als seus costums, als seus paisatges i a la seva gent. Així que vam mostrar un seguit d’imatges que ensenyaven les activitats típiques d’una estància al país que molts anomenen ‘La Petite Afrique’. Des de la col·locació de les imprescindibles mosquiteres a l’hora d’anar a dormir fins a les festes, jocs i àpats nocturns, passant pels múltiples tipus de transport que vam agafar, pels mercats plens de colors, per les ciutats i pobles i les seves construccions, per la frondosa vegetació de la selva... Sense oblidar la preparació dels menjars i les esperes tan comuns en un país on el temps es torna elàstic.
Seguidament ens volíem concentrar en els diferents projectes que Agermanament Sense Fronteres està ajudant a realitzar al Sud, projectes que proposen i realitzen els propis beneficiaris. Un dels principals motius del viatge era realitzar un seguiment d’aquests projectes, tant dels econòmics com les plantacions de palmeres d’oli i les granges, com dels de caire més social, com l’escola de sords d’Eseka i algun pou. Així doncs, vam intentar fer un recull de fotos per ensenyar la diversitat dels projectes que vam veure; mostrant les diferents etapes de les plantacions, des de les llavors germinades fins a les premses d’oli, sense oblidar els vivers i les plantacions ‘intermitges’; així com les granges de pollets i porcs i la piscifactoria de Bot-Makak.
Finalment vam voler mostrar la cara més divertida del viatge a través d’un vídeo que recollia les fotografies més personals: cares rares, moments festius, situacions curioses... quanta gent hi cap en un cotxe?
El dissabte 29 de Setembre va ser el gran dia. Entre tots vam aconseguir reunir prop de 50 persones que van gaudir de totes les imatges i explicacions detallades així com d’un piscolabis que barrejava especialitats cameruneses com el ‘plantain’ amb un pica-pica més autòcton.
La idea global de la trobada va ser molt positiva. Tothom va quedar molt content i en general van trobar el viatge i la tasca d’Agermanament molt interessants
.