dilluns, 14 de gener del 2008

Noves del projecte A Ma

Estimats, un altre cop bonne année!!
Despres de dos dies de vacances a Kribi ja tornem a ser a Botmakak. Aqui, a la missio, les relacions es van consolidant, ens anem coneixent i hi ha molta harmonia.
En Martin (mossen) ja es mostra mes constant en la seva amabilitat i humor; els primers dies era molt intermitent. I la part de la seva familia que viu aqui (cosines, fills de les cosines...) estan benentretinguts amb nosaltres i nosaltres amb ells.
El projecte poc a poc va tirant endavant, cada dia un pas. Ja hem tingut dues reunions amb el bisbe d,Eseka doncs es un projecte pilot a les escoles de la missio
Tambe ens hem reunit amb tota la plana major d,Asafro (ONG camerunesa) i hem començat a localitzar i parlar amb tots els artesans de Botmakak i artesans i artistes d,Eseka (per cert, molts records i bon anne de part d,en Joan Hibog). Avui ha començat el curs escolar i ja hem visitat les ecoles i hem conegut els directors. La setmana vinent hi haura la reunio amb els professors. El dissabte passat hi havia un consell municipal i l,alcalde ja haura informat sobre el projecte "a ma" i el cap de setmana vinent tenim una reunio amb ell i en Martin per començar a formar la comissio responsable del Foyeur (local on es dura a terme el projecte), veure que porta cada part i aixi començar a traballar amb les idees d,arranjament del> local, pressupostos, etc.
Paralelament i anant entrant dins la logica i raonament camerunesos, l,estructura i organitzacio de "a ma" es va perfilant i hi ha pluges d,idees d,organitzacio i adaptacio constants. Realment es apassionant i estem gaudint amb la complexa gestacio d,aquesta criatura i mes veient que els nostres plantejaments inicials son valids i no ens equivocavem; absolutament tothom esta molt interessat i hi veuen grans perspectives, tots tenen ganes de> colaborar-hi. El dijous al mati tindrem una reunio amb els artesans de l,Associacio d,artesans de Botmakak (se n,ha> localitzat 35). Ja us seguirem escrivint quan poguem..
Esperem que estigueu tots be.
Una abraçada
Salvador, Bet, Esther, Yago i Lina
PD: Aquest es un mail general. Ho dic perque alguns de> vosaltres ja sabeu de que van alguns aclariments. Perdoneu per la redaccio del text, el teclat no permet ferho millor..